Een aantal weken voordat we allemaal thuis moesten blijven in verband met de Corona crisis, begon ik aan een hele leuke opdracht; het fotograferen van het hospice in Hilversum, waar ik vrijwilligerswerk doe. Voor alle interne en externe communicatie wilde men graag een grote varieteit aan foto’s. Foto’s die het hospice laten zien, de mooie kamers, de prachtige tuin, de overige faciliteiten, de bijdragen die de vele vrijwilligers leveren, de professionaliteit waarmee de verpleegkundigen werken, etc. etc.
Inmiddels ben ik er een aantal keren geweest en is de helft van het werk klaar. De tuin verandert continue en wordt steeds mooier en ook verder is er altijd wel iets, een speciaal moment, mooi licht etc. om een foto van te maken.

Sinds november 2017 ga ik één keer per week naar het hospice om als vrijwilliger in de zorg de verpleegkundigen bij te staan en voor de bewoners te zorgen. Het stemt mij dankbaar dat ik in zo’n bijzondere omgeving mag werken en voor mensen in de laatste fase van hun leven mag zorgen. Het is altijd fijn om in het hospice te zijn; het lijkt wel of iedereen zijn persoonlijke belangen, zijn of haar ego, buiten de deur laat zo gauw men de drempel over stapt. Binnen staat het belang van de bewoner altijd voorop en hangt er een sfeer van saamhorigheid die iedereen omarmt.